Het landgoed Merici Bergen

Merici Bergen komt aan de zuidkant van het Noord-Hollandse Bergen. Hier ligt het Kloosterlandgoed Ursulinen van Bergen. De zusters van de Congreatie wonen inmiddels in het Kloosterhof. Om ook in de toekomst voor alle zusters een comfortabele leefomgeving te bieden, is de Congregatie samen met AM een deel van haar terrein aan het (her)ontwikkelen. Dat deel is Landgoed Merici. Gesitueerd aan de rand van Bergen met een uitzicht over een uitstrekkende polder. Vanaf de Nesdijk wandelt u de statige oprijlaan op, de centrale as van het landgoed. Al struinend langs waterpartijen, verborgen doorkijkjes, de kruiden- en pluktuin, het Sierkersenlaantje en de door Pieter Buys ontworpen Parkweide ontdekt u Landgoed Merici.

Toekomst

Merici Bergen is een bevoorrechte plek. Het landgoed ligt al meer dan 100 jaar enigszins verscholen in Bergen. Dat is langzaam aan het veranderen. Een deel van het landgoed wordt bebouwd met woningen en zo getransformeerd tot een nieuw fijn buurtje. De rijke geschiedenis daagt natuurlijk wel uit om op deze plek een bijzondere en prettige woonomgeving te maken. Zowel voor de huidige bewoners (de Zusters die blijven in het Kloosterhof en bewoners uit de eerste fase) als de bewoners van de toekomstige woningen.

Merici Bergen Bergen “365 dagen per jaar het vakantiegevoel”
  • Relaxen aan het strand in Bergen aan Zee
  • Interieur impressie Type B
  • Wandelend in Bergen
  • Interieur impressie Type Z
  • Bij landgoed Merici
Merici Bergen is een bevoorrechte plek. Het landgoed ligt al meer dan 100 jaar enigszins verscholen in Bergen.

Woningen in Merici Bergen

In dit sfeervolle nieuwbouwproject aan de Nesdijk in Bergen zijn in de eerste en twee fase, 6 half vrijstaande boswoningen, en 12 luxe appartementen gerealiseerd koopwoningen en 34 huurappartementen gerealiseerd.

In de volgende fase Watertuinen zal een divers aanbod komen van grondgebonden woningen. Hierbij valt te denken aan; vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapwoningen en rijwoningen.

Belangstellenden zijn voor deze fase(n) in de gelegenheid gesteld mee te denken over de ontwerpen en indelingen, deze ideeën zijn inmiddels vertaald naar met zorg ontworpen woningen. De verschillende woningtypes kunt u op deze pagina bekijken.

Heeft u interesse in één van de woningen? Meld u dan aan als geïnteresseerde. Wij zullen u middels onze nieuwsbrief informeren over de start verkoop die op korte termijn van start gaat.

FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp

“Merici Bergen, een bevoorrechte plek”

Contactgegevens Merici Bergen

Hoekstra & van Eck Alkmaar
Makelaar

Hoekstra & van Eck Alkmaar

Croon Makelaars
Makelaar

Croon Makelaars