Bergen

Tussen strand en stad, weiland en winkelstraten

Bergen heeft alles te bieden wat het leven aangenaam maakt, dat maakt wonen in Merici Bergen zo uniek. Ga maar eens dansen in Taverne Bergen, volgens kenners ‘Hèt muziekcafé van Noord- Holland’. Slenter in de zomer over de vele kunstmarkten, proef in juni de unieke sfeer van Bourgondisch Bergen, geniet in augustus van de Holland Music Sessions of de Kunst10Daagse in het najaar.

Wandel op een lome zondag eens door Park Meerwijk, een schoolvoorbeeld van de Amsterdamse School. En ga vooral ook even struinen bij één van de vele boetiekjes rond de Ruïnekerk. Dit in combinatie met een royaal aanbod van horeca gelegenheden en het strand om de hoek, biedt Bergen en omgeving voor vrijwel iedereen een ideale combinatie van gezellige drukte, cultuur, rust en ontspanning.

Merici Bergen Bergen “365 dagen per jaar het vakantiegevoel”

Merici Bergen

Time

Reistijd Arrow

Close

Vervoer

  • Auto
  • Openbaar vervoer
  • Fietsen
  • Lopen

Maximale afstand


Arrow

Filters:

Filters wissen Filters wissen

Alkmaar, om de hoek

In Bergen woont u als het ware in de luwte van het altijd gezellige Alkmaar. Ook dit ‘Amsterdam in het klein’ heeft een gezellige, historische binnenstad, met alle mogelijke winkels. Hier pak je ‘n filmpje bij De Harmonie, het Filmhuis of het Pathé Theater. Je ziet de leukste cabaretiers en de beste voorstellingen in Theater De Vest. Of je geniet van een witbier op één van de vele terrassen in de Alkmaarse binnenstad.

Dus ja, het is lekker om thuis op de bank te liggen. Maar het is ook prettig te weten dat een paar kilometer verderop altijd iets te doen is, als dat ineens in u opkomt.

Iedere dag opnieuw een belevenis

Hier, aan de prachtige kust, ervaart u de seizoenen op hun mooist. Zo is het heerlijk zonnig en warm, dan weer onstuimig en verfrissend. Op mooie zomerdagen fietst u in een paar minuten door de duinen naar het prachtige strand van Bergen aan Zee. Hier is het rustiger dan op de andere stranden van Noord-Holland. Een verademing. Zoekt u een ander soort weidsheid, dan kunt u ook vrijwel direct vanuit Landgoed Merici de polder aan de andere kant van de Nesdijk in. Deze polder nodigt uit tot uren fietsen. Af en toe even stoppen om de weidevogels te zien struinen.

Merici Bergen is makkelijk te bereiken

Bergen ligt iets westelijk van de as Zaanstreek – Kop van Noord-Holland, pal naast Alkmaar en is prima bereikbaar via de snelwegen N9 en A9. Met de auto bent u dus zo in de Randstad: de Zaansteden, Haarlem en Amsterdam. Er is een prima busverbinding met het NS-station van Alkmaar. Van daaruit kunt u uiteraard snel alle kanten op.

FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp

“Merici Bergen, een bevoorrechte plek”

Contactgegevens Merici Bergen

Hoekstra & van Eck Alkmaar
Makelaar

Hoekstra & van Eck Alkmaar

Croon Makelaars
Makelaar

Croon Makelaars